Eerste graad

Leven op Bekaf

Bekaf is een school in beweging! In een sfeer van vertrouwen en wederzijds respect kunnen leerlingen hun kwetsbaarheid tonen en uit gemaakte fouten leren. Er is daarnaast ook ruimte voor expressie en initiatieven. Prikkel je weetlust met experimenten, in de bib of op het schooltoneel.

Leven op Bekaf

Middagzon en ruimte

Op onze eigen locatie, in het groen langs de Demer, vinden jonge mensen tussen leeftijdsgenoten hun plek. Op zonnige dagen komen ze ‘s middags op adem op de schoolweide. Onze schoolsite is vanaf de Demerparking autovrij te bereiken voor fietsers en voetgangers.

Thuisgevoel

Onze infrastructuur ademt huiselijkheid uit. De familiale sfeer hangt er tussen de muren.

Juiste pad

Bij instroom in onze brede eerste graad kiezen de leerlingen tussen de 2 modules. In het tweede jaar is er keuze tussen 6 basisopties die de leerlingen nog aanvullen met één van onze vele FLEX opties.
Wij zijn sterk in het oriënteren naar een studierichting die het best bij de mogelijkheden en interesses van de leerling aansluit. Het besef dat elke studiekeuze even waardevol is zolang ze echt op het lijf van de leerling geschreven is, staat daarbij voorop.

Zoektocht - evenwicht - veerkracht

In een sfeer van vertrouwen en wederzijds respect kunnen leerlingen hun kwetsbaarheid tonen en uit gemaakte fouten leren.

Weetlust

Er zijn kansen te over om de leergierigheid van elke leerling te prikkelen. We zoeken naar uitdagingen voor wie erom vraagt en naar remediëring voor wie het moeilijk heeft.

Bib

Ga op avontuur in de bib met je neus in de boeken.

Kunstzinnig

Cultuur is voor ons niet alleen de kers op de taart. Niet iets wat “daarnaast” wordt aangeboden. Onze hersenen zijn van nature dynamisch en speels en dat willen we scherp houden! We hebben een aanbod van creatieve vakken en artistieke vormingen, dat straalt uit naar iedereen.

Experiment

Onze leerlingen krijgen ruimte voor initiatieven. Zo komen ze vaak zelf met een idee, bv. voor een middagactiviteit of een activiteit voor een goed doel. Wij geven die ideeën graag alle kansen, ondersteunen hen hierbij en geven de leerlingen verantwoordelijkheden.

Schooltoneel

Meer dan 70 leerlingen en leraren schitterden op het podium van een uitverkocht @hetgasthuis. Of het een ervaring in toneel, dans, zang en/of muziek was, het blijft een onvergetelijke ervaring.

'The Greatest Show On Earth' was een wervelend spektakel en het publiek was dan ook laaiend enthousiast. Dank ook aan onze twee gastacteurs Tuur en Beau uit de tweede en derde graad om mee te spelen.

Toneel met een krachtige boodschap voor jong en oud: ‘be yourself, no matter what … you are good enough!’